Autoklub Vinkovci: Prometno vježbalište imat će ogroman utjecaj na sigurnost djece biciklista i pješaka!

Autoklub Vinkovci je za prvu fazu uspostave sustava prometne edukacije nabavio vlastiti autobus za besplatan prijevoz djece na edukaciju

Autoklub Vinkovci iz Vinkovaca u srijedu je 16. ožujka 2022. na stručnom skupu 46 ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije, koji je održan u Babinoj Gredi, Osnovna škola Mijat Stojanović, predstavio novo Prometno vježbalište za edukaciju djece biciklista i pješaka. U ime Autokluba Vinkovci, na stručnom skupu sudjelovali su tajnik Autokluba Milan Bićanić, dipl. ing. i dr. sc. Sinan Alispahić, pomoćnik Glavnog tajnika HAK-a.

U okviru predavačkog dijela programa Prometna preventiva – Edukacija djece biciklista i pješaka, dr. sc. Sinan Alispahić informirao je ravnatelje osnovnih škola o statističkim podacima stradavanja djece u prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i na području Vinkovaca za proteklo desetljeće sigurnosti cestovnog prometa. Pri tome je naglasio važnost i ulogu prometne edukacije kroz poticanje provedbe prometne preventive kao ključne aktivnosti za poboljšanje sigurnosti djece u cestovnom prometu.

U nastavku je  predstavio potencijal i mogućnosti novoizgrađenog suvremenog prometnog vježbališta u Vinkovcima, kao najsuvremenijeg u Republici Hrvatskoj, koje nudi različite oblike prometne edukacije djece biciklista i pješaka, predškolskog i osnovno školskog uzrasta. Pozvao je sve ravnatelje osnovnih škola da iskoriste potencijal prometnog vježbališta i daju doprinos provedbi prometne edukacije i zaštiti djece u prometu, posebno naglasivši kako je Autoklub Vinkovci za prvu fazu uspostave sustava prometne edukacije, nabavio vlastiti autobus za besplatan prijevoz djece na edukaciju.