S Dacijom na kampiranje: Dokker s bračnim krevetom izgleda odlično, a nije preskup!

Transformacija košta 9750 eura, što uz minimalnu cijenu Dokkera ovu konfiguraciju čini povoljnom

Industrija kampera doslovce cvjeta, ali nisu uspješni samo vrlo skupi i luksuzni cestovni modeli koji koštaju više od 80 tisuća eura i nedostupni su mnogima. Jeftine transformacije također postaju sve popularnije i brojnije. Već smo vidjeli kampere na bazi Lade za manje od 13.000 eura, dok Volkswagen California, koliko god popularan, očito više ne može konkurirati ovim jeftinim cijenama.

Španjolska tvrtka Yevana svojom posljednjom transformacijskom ponudom temeljenom na Dacia Dokkeru želi biti dio ovog trenda koji je i dobar i jeftin. Za samo 9750 eura proizvođač pretvara rumunjski kombi u potpuno opremljeni dom na kotačima. Navedena cijena, međutim, još ne uključuje vozilo ali odlaskom na stranice raznih auto oglasnika moguće je pronaći rabljeni Dokker u dobrom stanju za 5000 eura ili nešto više.

Ovaj kompaktni kamper dugačak je samo 4,36 metara, ali ima prtljažni prostor od oko 800 litara koji je pretvoren u prostor za dvije osobe u koji možete staviti sve što želite. U kabinu se može smjestiti sklopivi bračni krevet sa sklopivim madracem debljine 70 mm koji se oslanja na okvir od breze. Osim spavaće sobe, Dokeer ima prijenosnu kuhinju s plamenikom, hladnjak od 31 litre, sudoper od nehrđajućeg čelika, spremnik za svježu vodu od 32 litre kao i vanjski tuš.

Unutarnji dizajn prerađene Dacije kombinacija je šperploče i LED rasvjete, što kabinu čini svijetlom i ugodnom dok za napajanje vozilo koristi solarnu ploču, bateriju od 100Ah i inverter od 600W.