Vrijeme štednje: Policiji će, čini se, služiti i Škode Fabije!

Preinaka policijskog automobila uključujeje plavo-žute elemente na karoseriji, plavo signalno svjetlo na krovu...

Policijska flota u većini država uglavnom kreće od kompaktne klase, ali vremena se mijenjaju, treba smanjivati troškove kupnje novih vozila, njihova održavanja i goriva. Čak i bogatije države razmišljaju o jeftinijim alternativama, a nerijetko ih i kupuju. Škoda je za britansku policiju predstavila posebno pripremljenu četvrtu generaciju Fabije.

Najnoviji model Škoda opisuje kao idealan automobil za policijske snage diljem Ujedinjenog Kraljevstva, bilo na gradskim ulicama ili seoskim prometnicama. Nova Fabia je veća, sigurnija i opremljenija u odnosu na svoje prethodnike. Dostupna je s četiri benzinska motora od 80 KS do 150 KS. U potonjoj 1,5-litrenoj verziji, snaga se šalje na prednju osovinu preko 7-stupanjskog DSG mjenjača koji omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8 sekundi i najveću brzinu od 225 km/h.

Preinaka policijskog automobila uključujeje plavo-žute elemente na karoseriji, plavo signalno svjetlo na krovu, dodatne trepćuće LED diode na rešetki i braniku te sirenu. Unutra je Škoda integrirala komunikacijsku platformu hitnih službi u 9,2-inčni zaslon osjetljiv na dodir, dok će vozač imati pristup 10,25-inčnom virtualnom kokpitu s digitalnim instrumentima.