Otkriveni su planovi japanske marke: Ništa od nove Mazde6 sa stražnjim pogonom!

Šef razvoja Mazde Europe Joachim Kunz nedavno je britanskom Autocaru priznao da bi Mazda6 sa stražnjim pogonom bila fantastična...

S novim SUV-om CX-60, Mazda je predstavila prvi od nekoliko modela sljedeće generacije koji je nastao na novoj Skyactiv Multi Solution Scalable Architecture. Riječ je o platformi sa stražnjim pogonom uz koju dolaze šestcilindrični motori i plug-in hibridi. Dugo se nagađa da je jedan od automobila na platformi i nova Mazda6, ali svima onima koji su očekivali potvrdu tih najava – vrijeme je za otrežnjenje. Danas se u autoindustriji sve svodi na SUV-ove, a limuzine su popratni sadržaj, uglavnom premium proizvođačima, koji na njima još mogu zaraditi.

Šef razvoja Mazde Europe Joachim Kunz nedavno je britanskom Autocaru priznao da bi Mazda6 sa stražnjim pogonom bila fantastična, ali tržište se dosta promijenilo posljednjih godina, a prodaja crossovera i SUV-ova mnogo je važnija od limuzina. Kunz je isključio Mazdinu limuzinu sa stražnjim pogonom, suprotno najavama u posljednje dvije godine.

Sadašnja generacija Mazde6 vjerojatno će se zadržati u prodaji još barem nekoliko godina, a zasad se o nasljedniku ne razmišlja.