Piloti su kružili da potroše gorivo: Pogledajte prinudno slijetanje transportnog zrakoplova!

U zrakoplovu su bila dva pilota, a nijedan nije ozlijeđen

Dramatična scena odigrala se u zračnoj luci Juan Santamaria u Kostariki na koju je prinudno sletio transportni zrakoplov. Boeing koji koristi DHL i za koji se vjeruje da je prevozio opasne materijale sletio je na stazu i potom skliznuo s nje te se razbio se na dva dijela.

U zrakoplovu su bila samo dva pilota, a nijedan nije ozlijeđen. Jedinice za hitne intervencije već su bile na licu mjesta i uspjele su ugasiti plamen i otpratiti posadu na sigurno. Pilot i kopilot su javili o kvaru hidraulike deset minuta nakon leta, a zrokoplov je tada prestao s usponom, navodi Aviation Herald.

Zrakoplov je 22-godišnji Boeing 757-200 registriran kao HP-2010DAE i pretvoren iz putničkog u transportni avion 2010. godine. Nakon polijetanja (prema Gvatemali) i trenutka kada se prestao penjati, zrakoplov je ostao u zraku još 50 minuta, kružeći kako bi potrošio gorivo.

Na snimkama se vidi teretni zrakoplov koji dodiruje uzletno-sletnu stazu, zatim se okreće i skreće udesno, silazi s piste i trup puca na dva dijela.

Zračna luka Juan Santamaria bila je privremeno zatvorena nakon nesreće, što je uzrokovalo kašnjenja putničkih letova.