Ruska vojna industrija u problemima: Zaustavljena je proizvodnja raketnih sustava zbog toga što nema dijelova koji dolaze iz Europe!

Zatvaranje je nastupilo zbog toga što, navodno, više nema elektroničkih komponenti koje dolaze iz Njemačke

Rusko postrojenje za proizvodnju raketa zemlja-zrak srednjeg i kratkog dometa (SAM) i radarskih sustava zatvoreno je zbog ograničenja uvoza dijelova i zapadnih sankcija, objavila je Ukrajinska obavještajna služna (GUR). Tvorinca koja je morala zaustaviti proizvodnju je JSC UMZ – nalazi se u uljanovskoj oblasti. Postrojenje se koristi za proizvodnju SAM modela 9K37 Buk, kojeg je NATO označio kao SA-11 Gadfly, i 2K22 Tunguska, kojeg je NATO označio kao SA-19 ​​Grison.
Zatvaranje je nastupilo zbog toga što, navodno, više nema elektroničkih komponenti koje dolaze iz Njemačke. Radnicima se daju dva izbora: otići na neplaćeni dopust ili se pridružiti ruskoj vojsci u njezinoj invaziji na Ukrajinu, po mogućnosti kao operater na SAM sustavima te dobiti mjesečnu plaću od 50.000 rubalja (oko 4000 kuna).
Navodno zbog sankcija Rusija ima problem s proizvodnjom više vrsta tenkova. Ruska tvrtka UralVagonZavod, smještena u Nižnjem Tagilu u sverdlovskoj oblasti, najveći je svjetski proizvođač borbenih tenkova i s njezinih tvorničkih linija silaze T-90, T-72 i najnoviji tenk T-14 Armata. Tamo, također, nedostaju ključni dijelovi, a problem su i financije, odnosno nedostatak novca za proizvodnju.