Posljedice sankcija: Renault napušta svoje vlasništvo u Ladi za jedan rubalj!

Rusko Ministarstvo trgovine također je javilo da će Renaultova tvornica u Moskvi biti proslijeđena gradskim vlastima

Renault će prenijeti svojih 68 posto udjela u najvećem ruskom proizvođaču automobila AvtoVAZ-u na Institut za istraživanje automobila (NAMI) za jedan rubalj, objavili su izvori iz Rusije. Ovaj simboličan iznos najava je Renaultova izlasaka iz Rusije, ali on ne bi bio trajan. Naime, Renault se neće tako lako odreći tvornice u kojoj se prozivode Lade, s kojom ima velike planove. Navodno je ideja otkupiti udio za najkasnije šest godina, odnosno u trenutku kada prestanu sankcije zbog ruskog napada na Ukrajinu. No cijena bi mogla biti veća od jedne rublje, ako će se u međuvremenu ulagati u tvornicu. Čitaj, Rusi sigurno Ladu opet pokloniti Francuzima za paket žvakaćih guma i sličice nogometaša na Svjetskom prvenstvu.

Inače, NAMI se bavi dizajniranjem i proizvodnjom automobila te je kreirao i razvio Aurus Senat, automobil kojim se u službenim prilikama vozi Vladmir Vladimirovič Putin.

Rusko Ministarstvo trgovine također je javilo da će i Renaultova tvornica u Moskvi, koja proizvodi automobile pod markama Renault i Nissan, biti proslijeđena gradskim vlastima. Procjenjuje se da ruska imovina Renaulta vrijedi oko 2,4 milijarde dolara. Ili je – vrijedila…