Ostalo je boje otprije: Ford je greškom električne Mustange obojao u rozu!

Djelatnici tvornice zaboravili su očistiti pištolje za farbanje nakon što je nanesen bijeli osnovni premaz...

Roza nije jedna od boja koju često viđate na cestama, a veliki je problem ako takav automobil pokušate isporučiti kupcu koji je naručio svoje vozilo u crnoj boji ili nijansi sive.

U Fordu nisu kreirali rozu ili boju žvakaće gume te je ne nude u konfiguratoru za svoj novi električni Mustang Mach-E. No tek sada su nas obavijestili da su proizveli nekoliko rozih primjeraka. Greška se dogodila se 2020. tijekom faze predproizvodnje električnog sportskog automobila. Inženjer Alexis Aguilar, koji radi u Fordovoj tvornici u Cuautitlanu (Meksiko), pokazao je slike na svom Facebook profilu – očigledno ne bez dozvole Forda.

Ovdje nije riječ o sabotaži, već o ljudskoj pogrešci. Djelatnici tvornice zaboravili su očistiti pištolje za bojanje nakon što je nanesen bijeli osnovni premaz. Odmah potom ubačena je crvena boja u spremnike pa je kombinacija jedne i druge boje dovela do roze.

Rozi Mustang bio je jedan od modela koje je marka koristila tijekom pretprodukcije za testiranje kvalitete. Šteta nije bila velika jer se radilo o predprodukcijskim modelima, koji su nakon testiranja ionako rastavljeni.