Miami GP: Nova utrka Formule 1 ima lažnu marinu i jezero u kojem nema vode!

Dopremanje jahti zahtijevalo je velike logističke napore jer veze s otvorenim morem nema

Ako ste prije dva tjedna, s blatom na cipelama, krenuli s Croatia Rallyja prema osobnom vozilu i zaključili kako je život lijep, a užici su jeftini, budite sigurni da ste imali sreće. Reli je jedan od onih sportova koji ne traže previše, a ako ste ponijeli dovoljne količine hrane i vode, novčanik možete ostaviti doma.

S Formulom 1 situacija je dijametralno suprotna jer taj sport od vas traži i financijsko iscrpljivanje, a možda i kraći potrošački kredit. Vikend pred nama vrijeme je prvog Miami GP-a, a s njim dolaze i astronomske cijene karata pa će mjesto na glavnoj tribini, uz startno-ciljnu ravninu, koštati oko 2250 dolara ili oko 14.000 kuna. Novi menadžent uspio je nadmašiti starog Bernieja Ecclestonea i od Formule 1 je stvorio još veći cirkus.

Možda je najzanimljiviji dio staze u Miamiju takozvani Yacht Club, koji se proteže zavojima 6, 7 i 8, a koji se, ako bolje pogledate, sastoji od, naravno, jahti i jezerca bez izlaza na more ili ocean. Bolje, rečeno, bara je toliko velika da bi se u njoj komforno osjećalo pet ukrasnih šarana. No niti to nije sve, dopremanje jahti zahtijevalo je velike logističke napore jer veze s otvorenim morem nema, ali organizatori su željeli glamur i želju su ispunili. No niti to nije sve – jezero zapravo i nije jezero nego su to plave vinilne ploče, koje simuliraju vodu. Jedino je sigurno da nijedna oluja neće potopiti brodove. Šteta što organizatori nisu u jezaro bacili jednog plastičnog aligatora i pitona, da uzbuđenje bude još veće. Za kraj, jedan korisnik na Twitteru napravo je zgodnu montažu s marinom i skokom u ‘vodu’.