Volkswagen ima novu marku: Proizvodit će SUV i pick-up!

Šef financija VW Grupe Arno Antlitz rekao je da će Scout biti zasebna jedinica i robna marka unutar Volkswagen Grupe

Volkswagen Grupa potvrdila je da će lansirati podbrend Scout sa sjedištem u SAD-u i to za električni pickup i SUV koji će biti na novoj platformi. VW grupa će izgraditi zasebnu, neovisnu tvrtku kako bi oživjela ime Scout, koje je kupila prošle godine u sklopu akvizicije Navistara. Proizvođač automobila planira pokazati svoje prve prototipove sljedeće godine i započeti proizvodnju 2026., iako detalji o tome gdje ostaju nejasni.

Šef financija VW Grupe Arno Antlitz rekao je da će Scout biti zasebna jedinica i robna marka unutar Volkswagen Grupe. To je u skladu s novim modelom grupnog upravljanja — male jedinice koje djeluju agilno i imaju pristup tehnološkim platformama kako bi iskoristile sinergiju.

VW Grupa je kupila ime marke Scout kada je njegova poslovna jedinica za kamione Traton kupila Navistar International Corp 2020. Navistar je nastao 1985. kada je International Harvester, koji je bio vlasnik marke Scout, prestao postojati. International Harvester, poznat po traktorima i teškim kamionima, počeo je proizvoditi Scout u studenom 1960. Kutijasti Scout postao je jedno od najpopularnijih osobnih vozila International Harvester svih vremena.

International Harvester je ukinuo liniju pick-upova i terenaca Scout 1980. godine.