BMW ima novu tehnologiju: Na automobile nanosi boju dobivenu od biootpada!

Čišće boja osigurava BASF, a BMW je postao prvi proizvođač automobila koji ih koristi u svojim tvornicama u Europi

Sljedeći puta kada bacite trulu jabuku u kontejner za biootpad možda ćete se približiti BMW-u kao nikada prije u životu. Barem na simboličnoj razini. BMW pokušava smanjiti utjecaj svoje lakirnice na okoliš i sada će koristiti boje izrađene od obnovljivih materijala kao što je biootpad ili otpad iz postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. To, navodno, pomaže u izbacivanju sirove nafte iz procesa proizvodnje boja. Ovim i drugim mjerama očekuje se da će uštedjeti preko 15.000 tona emisija CO2, od sada, do 2030.

Čišće boja osigurava BASF, a BMW je postao prvi proizvođač automobila koji ih koristi u svojim tvornicama u Europi. Ne samo da su boje čišće, one također smanjuju količinu ugljika koji se koristi u proizvodnji, transportu i preradom sirove nafte.

Osim ovih novih boja, BMW-ove tvornice u Leipzigu i Rosslynu koriste održivo proizvedenu zaštitu od korozije i mat boje.

Ovo je samo posljednji korak koji je BMW poduzeo kako bi svoju proizvodnju učinio zelenijom, jer je još prošle godine predstavio novi proces pod nazivom EcoPaintJet Pro koji mu omogućuje preciznije nanošenje boja. To će također pomoći proizvođaču automobila uštedjeti 6000 megavat-sati energije i smanjiti ugljični otisak za 2000 tona godišnje.