Jedan električni motocikl koji čini razliku: Ukrajinci ga koriste u protuoklopnim opreacijama!

Prema proizvođaču, model Top 3.0 ima maksimalnu brzinu od 80 km/h, te domet veći od 300 kilometara

Kada se nađete u sukobu s nadmoćnom vojnom silom, inovativnost je presudna za otpor. Na tenkove nećete jurišati raskopčane košulje, pozudajući se u brze noge i srce junačko jer je to ravno samoubojstvu. Ukrajinska vojska dobila je velike isporuke protutenkovskog oružja, pogotovo raketnih sustava NLAW i Javelin, koji rade po sistemu ispali i zaboravi. Na nepreglednim ukrajinskim ravnicama teško se približiti ruskom oklopu i brzo lansirati rakete.

No čini se da Ukrajinci imaju važno oruđe u brzom približavanju neprijatelju, a to je električni motocikl Delfast. Naravno, tih je, ima solidne performanse i sjajno se snalazi na terenu. Prema proizvođaču, model Top 3.0 ima maksimalnu brzinu od 80 km/h, te domet veći od 300 kilometara, što je dovoljno za brze operacije. Cijena takvog motocikla je inače oko 7000 eura, a u preradi koju možete vidjeti na fotografiji ima i nosač za NLAW raketu (cijeli sustav je težak 12 kilograma).

Delfast nije jedini lokalni proizvođač električnih motocikala koji se aktivno uključio u rat, ali dosad je prvi koji je pokazao kako ukrajinska vojska koristi njegove proizvode.