Peludna groznica: Kako spriječiti napade kihanja u automobilu?!

Vrijeme je alergija, stoga je pametno svoj automobil zaštititi od peludi

Mnogi su vozači već imali prve napade peludne groznice. Breze i drugo drveće već cvjetaju i to je loša vijest za one s peludnom groznicom i alergijom na pelud.

Iako je kihanje samo jedan od odgovora tijela na povećanje peludi, vozači ne bi trebali podcjenjivati rizik, jer brzo može dovesti do nesreće u prometu. Kihanje vas može ometati u vožnji. Prema Achmedu Leseru iz njemačkog TÜV-a, vozači mogu spriječiti ulazak peludi u svoj automobil.

Kada kišete – vozite zatvorenih očiju pa i to povećava opasnost u prometu. Evo savjeta: redovito mijenjajte filtre klimatizacijskog ili ventilacijskog sustava, zatvorite prozore i postavite način recirkulacije na klima uređaju, ne parkirajte pod drvećem koje daje puno peludi, redovito zamjenjujte filtar peludi u automobilu (na primjer svakih 15.000 kilometara), redovito čistite unutrašnjost automobila kako biste uklonili alergene i nosite sunčane naočale tijekom vožnje.

Čistite unutrašnjost usisavačem što češće. Automobili opremljeni kožnim sjedalima mnogo su povoljniji za alergičare jer se na koži alergeni ne zdražvaju kao na tkanini – odnosno kožu je mnogo lakše obrisati krpicom.