Lada nastavlja proizvodnju: Od sredine lipnja na tržište dolazi model s opremom na razini osamdesetih…

Ovi automobili će se nuditi bez ABS-a, ERA-GLONASS poziva u nuždi, zračnih jastuka, u početnim verzijama bez električnih prozora i servo upravljača

Renault se kao većinski vlasnik povukao iz AvtoVAZ-a zbog ruskog napada na Ukrajinu. Otišli su i mnogi dobavljači dijelova pa se tvrtka koja proizvodi Lade u Rusiji našla u neizglednoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a voziti se mora.

Prvi model AvtoVAZ-a, koji će biti pušten u proizvodnju nakon dugog zastoja, bit će Lada Granta u pojednostavljenoj verziji. Dolazak u prodajne salone očekuje se u drugoj polovici lipnja.

Prema riječima jednog od trgovaca, predsjednika upravnog odbora BN-Motorsa, Alekseja Podshchekoldina, još nema točnih informacija o konfiguracijama, ali najave već postoje. Najvjerojatnije će se ovi automobili nuditi bez ABS-a, ERA-GLONASS poziva u nuždi, zračnih jastuka i električnih prozora… Prema njegovim riječima, kupcima će biti ponuđene dvije konfiguracije. U najjednostavnijoj verziji neće biti ništa što je Podshchekoldin već spomenuo, a u bogatijoj verziji bit će dodani električni prozori i električni servo upravljač. Obje konfiguracije bit će s motorom koji ne ispunjava ni Euro 5 norme. Motor je  1,6-litreni sa 90 KS.

Cijena vozila trenutno nije poznata, ali će vjerojatno biti oko 8600 eura. Dakle, cijenom i opremom vraćamo se u neka davna vremena…