Dacia ima novi znak na vozilima: Logo je je modernji, a na tržište vrlo brzo!

Druga vidljiva promjena odnosi se na izgled logotipa na stražnjem kraju te upravljaču

Obilježja novog vizualnog identiteta marke Dacia dosad smo mogli vidjeti u zaglavljima tiskanih medija i izjava (od sredine 2021.) te u Dacijinim prodajnim salonima (od početka 2022.), a sada je vrijeme da zaživi i na samim vozilima! Osim što označava zaokret u dizajnu, novi vizualni identitet utjelovljuje obveze marke za budućnost, ali i vrijednosti koje Daciju čine tako uspješnom. Početak narudžbi najavljen je za 16. lipnja, a prve isporuke Dacija s novim znakom očekuju se u zadnjem tromjesečju godine.

Snažno obilježje novog identiteta marke, amblem Dacia Link, krasit će središnji dio prednje rešetke u osvježenom bijelom izdanju. Minimalistička slova D i C, isprepletena poput karika lanca, tvore potpuno novi amblem koji odražava robusnu jednostavnost novog dizajna. Amblem je zastupljen i na središnjem dijelu pokrova svih kotača.

Druga vidljiva promjena odnosi se na izgled logotipa na stražnjem kraju te upravljaču. Namjerno pojednostavljen, minimalistički izgled slova upotrijebljen je kako bi se olakšalo njihovo raspoznavanje.

Među ostalim poboljšanjima izdvaja se i siva boja Megalith na krovnim nosačima, prednjoj i stražnjoj zaštiti podvozja te vanjskim retrovizorima modela Sandero Stepway i Duster.