Prerada legende: Biste li za ovu Bubu dali više od pola milijuna eura?

Kao baza za izradu vozila služi originalni VW Beetle 1303, koji se temeljito prerađuje.

Volkswagen Beetle golica maštu mnogih ljubitelja automobila pa se ovom projektu ne treba previše čuditi. Interesa uvijek ima. Milivié 1 je ograničena serija Volkswagen Beetlea restomod, odnosno moderne obrade legende autoindustrije. Tvrtka namjerava proizvesti samo 22 primjerka s početnom cijenom od 570.000 eura.

Modernizacija je sprijeda vidljiva po LED svjetlima, ali tvrtka uglavnom prati izgled originala. Na stražnjoj strani ugrađen je spojler na poklopac motora. Tu su i stražnja svjetla u obliku potkove. Kabina je značajno moderniziran. Na rapolaganju su 12,3-inčni infotainmenta i instrumentne ploče.

Kao baza za izradu vozila služi originalni VW Beetle 1303, koji se temeljito prerađuje. Potrebno je više od tisuću sati za završnu kreaciju. Naglašavamo i ugradnju dvostrukih ramena prednjim i stražnjim kotačima te disk kočnica. Milivié 1 koristi 2,28-litreni zračno hlađeni motor s četiri cilindra, Weber rasplinjačima i elektroničkim paljenjem. Tvrtka ne otkriva snagu. ZF 4HP automatski mjenjač sa četiri brzine šalje snagu na stražnje kotače. Prvu Bubu će isporučiti u srpnju 2023., a posljednju će predati u svibnju 2025.