Prodaje se posebni Fiat Tipo: Pripadao je Nigelu Mansellu!

Vozač je ovaj Tipo dobio na poklon od Cesarea Romitija, tada generalnog direktora Fiata

Fiat Tipo bio je zanimljiv kompakt, iznimno moderan, posebno u izdanju DGT, s digitalnom instrumentnom pločom, koja je krajem osamdesetih bila senzacija. Doduše, dalo bi se pričati o njezinoj pouzdanosti, ali to je već druga tema.

U oglasniku se pojavio jedan specijalni Tipo koji je na dar 1990. godine dobio tadašnji vozač Ferrarija i kasniji svjetski prvak u Formuli 1, Nigel Mansell. Vozač je ovaj Tipo dobio na poklon od Cesarea Romitija, tada generalnog direktora Fiata. Radi se o modelu 1,8 litrenim benzinaskim motorom (verzija s 8 ventila od 109 KS) s volanom na desnoj strani, opremljenim pomičnim staklenim krovom.

Tipo je u međuvremenu promijenio vlasnika, ali nekoliko dokumenata potvrđuje njegovu autentičnost, kao što je inicijalna jamstvena kartica na ime Nigela Mansella. Ploča koja ukazuje na posebnu prirodu automobila pričvršćena je na središnju konzolu.

Fiat Tipo Mansell pločica

Automobil je sada u Nizozemskoj i prešao je zdravih 81.980 km. Brojne fotografije oglasa objavljene na Catawikiju otkrivaju vrlo dobro stanje vozila. Automobil je procijenjen između 8000 i 10.000 eura. Nadmetanje je otvoreno do 24. lipnja.