Najzanimljiviji most koji spaja dvije države? Dva minijaturna otoka na rijeci i oaza iz snova!

Oba otoka u vlasništvu su jednog čovjeka, a on ih odlučio spojiti mostom dugačkim 9.7 metara

Najzanimljiviji most koji spaja dvije države? Tko će ga znati, morali bismo oformiti neki žiri da bismo istražili ovu temu, ali ovaj most je sigurno dobar kandidat. Nalazi se u regiji Tisuću otoka na rijeci Saint Lawrence, koja se dijeli Kanadu i američku saveznu državu državu New York.

Skupina od 1800 otoka u rijeci podijeljena je između dvije države, pri čemu Kanada polaže pravo na dvije trećine otoka, a SAD na drugu trećinu. Jedan od otoka se zove Zavikon, na njemu se nalaze simpatična kućica, stjenovita plaža i nekoliko stabala. U blizini je i mali otočić na kojem nema stambenih objekata. Oba otoka u vlasništvu su jednog čovjeka, a on ih odlučio spojiti mostom dugačkim 9.7 metara, piše Atlas Obscura. Kuća je u Kanadi, a malo izletište s druge strane mosta je u SAD-u.

Neki susjedi spore da je mali otok u SAD-u i tvrde da je u Kanadi, ali zasad nema potvrde u njihove sumnje. Dvije države se ionako ne svađaju oko vlasništva. Ako, pak, mene pitate, ne bih imao ništa protiv života na ovom otoku, koji mi djeluje kao savršena oaza.