HAK-ov stručnjak: Sedam najčešćih kvarova na ljetnim putovanjima! Broj pet: Problemi koji nastaju zbog pogrešaka vozača!

Često vozači natoče krivo gorivo, a i nehotice zaključavaju ključeve u vozilu

HAK-ov suradnik za tehničku podršku Marin Morava u sedam kratkih priča će vam objasniti sedam najčešćih kvarova automobila u ljetnom periodu, odnosno najčešće intervencije na cesti HAK-ovih mehničara. Na petom mjestu su sitni problemi koji su uglavnom povezani s pogreškama vozača:

– Topli dani i žurba na godišnji odmor znaju vozačima utjecati na koncentraciju pa dolazi do neispravnog korištenja vozila. Često vozači natoče krivo gorivo, a i nehotice zaključavaju ključeve u vozilu. U većini slučajeva naši tehničari mogu pomoći. U sklopu turističke sezone često imamo vozače koji nisu upoznati s funkcioniranjem vozila, nisu upoznati kako se motor neće pokrenuti ako se ne pritisne papučica kvačila ili kočnice (i to se događa, pogotovo s rent a car vozilima), ne primijete da je vozilo ostalo bez goriva, ne otpuste ručnu kočnicu, ne isključe električne potrošače u vozilu pa isprazne akumulator, okupaju se s ključevima u moru. Uglavnom s takvim i sličnim problemima tehničari se često susreću na terenu. To je uglavnom zbog nepoznavanja funkcioniranja vozila ili manjka koncentracije. Na terenu uspješno rješavamo ovaj tip problema – rekao je Marin Morava