Gradonačelnica je nakon sastanka s obiteljima poginulih u prometu sama skrivila neseću u alkoholiziranom stanju!

Gradonačelnica priznaje grešku, ali odbija dati ostavku

Političari se vole kititi visokim demokratkim i humanim vrijednostima, ali ponekad je to samo fasada. Pokazuje to i slučaj iz Australija koji je prerastao regionalne granice. Gradonačelnica Redlandsa Karen Williams izletjela je s ceste i u alkoholiziranom stanju udarila vozilom u stablo samo sat vremena nakon što je bila domaćin online sastanka na kojem su prisustvovale obitelji čiji su kćeri, sinovi, majke, djeca i očevi poginuli u nesrećama koje su izazvali alkoholizirani vozači. Tamo je ustvrdila da se mora stati na kraj nesrećama koje su skrivili alkoholizirani vozači.
Williams je priznala da je prije nesreće popila nekoliko čaša vina, prenosi 7News Australia, i rekla da je bila pogreška što je potom vozila. Ostavku, naravno, nije dala jer je političare teško natjerati na takav čin.

Obitelji poginulih u nesrećama koje su skrivili alkoholizirani vozači, očekivano, nisu nimalo impresionirane i traže od gradonačelnice da preuzme odgovornost i podnese ostavku. Iste poruke mogu se čuti i od australske vlade. No gradonačelnica očigledno misli da nema sukoba interesa u obavljanju svoje funkcije, angažmanu u suzbijanju prometnih nesreća i, s druge strane, vožnje u alkoholiziranom stanju.