Znate li zašto ovaj rabljeni Vokswagenov T3 košta 364.000 eura? Odgovor treba potražiti u Porscheu!

Automobil ima manje probleme s lakom, a potrebno je i tapecirati panele na vratima...

Prije svega, ovo uopće nije Volkswagen nego i službeno – Porsche, a proizvedeno je samo 10 komada. U Volkswagen T3 ugrađen je motor iz Porschea 911 (3,2, šest cilindara, 231 KS, maksimalna brzina 185 km/h). Kombiji su  prerađeni jer su originali osamdesetih godina prošlog stoljeća bili prespori da bi poslužili kao vozila za podršku testiranju Porschea. Ne zna se koliko ih je točno prerađeno, ali je sigurno da ih nema više od deset. Na kraju su prodani kao Porschei T3 B32, što ima daje veliki ekskluzivitet.

Jedan primjerak sada je u prodaji preko njemačke web stranice za automobile Mobile.de i nalazi se u Porsche Centrum Gelderlandu u Heterenu. Ponuđeni T3 B32 dolazi s prvom registracijom iz 1988. godine, ručnim mjenjačem i prijeđenom kilometražom od 130.770 kilometara.

Model proizveden 1985. s bisernom metalik bijelom bojom, nekoć je bio u vlasništvu Porscheovog izvršnog direktora Petera W. Schutza. Automobil ima manje probleme s lakom, a potrebno je i tapecirati panele na vratima. Cijena je 364.900 eura. Porsche ima i – kuku!