Otkrivena je Volkswagenova tajna: Ovo je trebao biti nasljednik prve generacije Phaetona!

Dizajn su potpisali Marco Pavone i Tomasz Bachorski, a auto je postavljen na MLB platformu

Znate da svi griješimo, kuhar će u brzini u jelo staviti šećer umjeto soli, nogometaš će promašiti jedanaesterac, političar će ostaviti previše tragova pa će ga u koruptivnim aktivnostima zgrabiti OLAF (ako se polakomio za europskim fondovima)… Volkswagen rijetko griješi, odnosno sve svoje modele dobro komercijalizira, ali prije 20 godina zagrizao je preveliki zalogaj ili, sasvim suprotno, imao je gargantuovski apetit za novcem, a glad nije uspio utažiti. S predstavljanjem prve gneracije očekivan je ključni iskorak u premium segment i otvoreni okršaj s BMW-om serije 7, Audijem A8 ili Mercedesovom S klasom. No tržište nije reagiralo sinkroniziranim entuzijazmom Upravnog odboara Volkswagena.

Model je ipak poživio sve do 2016. godine, kada je ukinut. Sada nam Volkswagen objavljuje da je nasljednik bio spreman i pokazuje nam njegove prve fotografije. Phaeton D2 izgleda cool, a posebno je zanimljiva unutrašnjost koja je čak ispred ondašnjeg vremena, odnosno najavljuje digitalizirane funkcije koje imamo na današnjim Volkswagenima.

Jozef Kabaň, voditelj Volkswagenovog dizajna, danas s punim poštovanjem gleda na Volkswagen Phaeton D2, koji nikada nije ušao u serijsku proizvodnju:

– Automobil još uvijek ima vrlo atraktivan izgled i lijepe proporcije, te impresionira svojom opipljivom visokom kvalitetom i vrijednošću.

Dizajn su potpisali Marco Pavone i Tomasz Bachorski, a auto je postavljen na MLB platformu.

Upravni odbor je odustao od nasljednika, želeći se fokusirati na električnu mobilnost i budućnost. Možda D2 nije dobio priliku zbog skromnijih prodajnih brojki prve generacije i straha od povrata ulaganja. Šteta, možda bi baš druga generacija pozcionirala Phaeton tamo gdje su ga Volkswagenovi direktori vidjeli, negdje u vrh luksuzne klase.