Problemi s električnim policijskim vozilima: Ne mogu u potjere, ostaju bez struje jer nema punionica…

Sve potjere ovo čini gotovo nemogućima, pogotovo kada su baterije napunjene manje od 25 posto

Električni automobili su budućnost – vama prepuštamo na maštu da odlučite kakva, a u nekim segmentima i sadašnjost. Na primjer, mnoge europske policijske jedinice odlučile su zamijeniti svoju flotu benzinaca i dizelaša električnima automobilima. Engleski Gloucestershire Constabulary ima u voznom parku čak 21 posto električnih automobila (od 435 ukupno). I kakva su iskustva te velike policijske jedinice?

– Čuo sam za mnoge probleme policajaca u električnim vozilima. Teško im je pronaći punionice, ponestane im struje i onda moraju nabaviti drugo vozilo. U potpunosti razumijem i podržavam mjere za kontrolu klime, ali moj prvi prioritet je borba protiv kriminala – objasnio je Chris Nelson, načelnik policije Gloucestershire Constabulary The Telegraphu.

Kao što pretpostavljate, sve potjere ovo čini gotovo nemogućima, pogotovo kada su baterije napunjene manje od 25 posto. Od 2030. godine Velika Britanija zabranjuje prodaju novih duzelaša i benzinaca pa će mnoge policijske uprave sigurno imati velike narudžbe prije tog roka. Ili će baterije na električnim vozilima omogućiti domet od barem 600 kilometara – i zimi.