Aktivnosti u Afganistanu: Talibani iz zemlje iskopavaju Corollu u kojoj je bivši vođa bježao pred Amerikancima!

Muhammad Umar je pobjegao s ovim automobilom iz Kandahara u Zabul, a iskopavanje je naredio njegov sin Mullah Muhammad Yaqoub, aktualni ministar obrane

Muhammad Umar bio je talibanski vođa tijekom preuzimanja vlasti u Afganistanu 1996. godine. Bilo je to u vrijeme kada su talibani kontrolirali gotovo cijeli teritorij Afganistana. S vremenom je Umar postao najtraženiji terorist na svijetu zbog svojih veza s militantnom terorističkom organizacijom Al-Qaeda.

Kakve to veze ima s autima? Nakon terorističkih napada 11. rujna 2001. godine, vojska Sjedinjenih Američkih Država upala je na područje Afganistana, a Omar je pobjegao u Toyoti Corolli karavan. Po dolasku u provinciju Zabul, odlučio je zamesti tragove i zakopati automobil. Sada, 21 godinu kasnije, talibani su iskopali automobil.

Iskopavanje je naredio sadašnji ministar obrane Mullah Muhammad Yaqoub, Umarov najstariji sin. Prema riječima mještana, bijela Toyota je bila u sasvim očuvana, osim razbijenog retrovizora. Očuvanju automobila pomoglo je i to što je Omar prije ukopa zamotao vozilo u foliju. Sada bi automobil trebao biti smješten u Nacionalni muzej Afganistana, gdje se već nalazi nekoliko automobila bivših kraljeva Afganistana.