Prometna sigurnost: Jedan slučaj koji pokazuje zašto ne smijete držati noge na konzoli automobila!

Zračni jastuci pretvorili su koljena tada 22-godišnje djevojke u dva projektila koji su udarili u njezinu glavu

Duga putovanja automobilom znaju biti zamorna, a mnogi suvozači pokušavaju monotoniji i tjelesnoj nelagodi doskočiti stavljanjem nogu na plastičnu konzolu vozila, tamo malo ispod vjetrobranskog stakla. Mnogima se to čini kao dobra ideja da poboljšaju cirkulaciju i odmore bolne noge, ali to je istovremeno i iznimno opasna navika.

Isto je učinila Irkinja Grainne Kelly na putovanju u prosincu 2006. godine  i požalila je! Njezin dečko izgubio je kontrolu nad svojim Jeepom i auto je udario u zid. Aktivirali su se zračni jastuci (brzina aktivacije je oko 310 km/h).

– Nisam to činila nikada, ali baš to jutro sam imala čiste čizme i činilo mi se da je u redu da podignem noge – rekla je Grainne Kelly u svojoj ispovijesti.

Njezin dečko završio je nakon nesreće tek s lakšim ozljedama, a Grainne je imala strašne posljedice. Zračni jastuci pretvorili su koljena tada 22-godišnje djevojke u dva projektila koji su udarili u njezinu glavu. Koljena su joj slomila sve kosti u glavi, došlo je do oštećenja mozga, a nakon operacija razvila se infekcija zbog koje su joj uklonili čeonu kost.

Dvije je godine morala živjeti bez kosti sve dok joj nisu ugradili keramički nadomjestak.

Grainne Kelly sad je 37-godišnja žena i podijelila je svoju priču medijima uz upozorenje svima da ne podižu noge na konzolu u vožnji.