Problemi sustava koju upozoravaju na umor: Automobili javljaju vozačima da su umorni zbog – malih očiju!

NIO je prvi reagirao na pritužbe te izvijestio da tvrtka poduzima radnje da se taj sustav ponovno konfigurira

Pomalo nevjerojatna priča dolazi iz Kine, ali toliko je relavantnih izvora da je ne možemo smatrati izmišljenom. Naime, sustavi za upozorenje vozača na umor često se aktiviraju na automobilima lokalnih marki, a čini se da je problem u tome što Kinezi imaju manje – oči! Ovaj problem ranije su prijavljivali korisnici XPeng vozila, a sada ga prijavljuju i vozači marke NIO.

NIO je prvi reagirao na pritužbe te izvijestio da tvrtka poduzima radnje da se taj sustav ponovno konfigurira.

– NIO je praktički preko noći osnovao istraživačku grupu po pitanju sustava nadzora vozača (DMS) – rekao je Chang Yan, autobloger s oko 1.2 milijuna pratitelja na Weibu i vlasnik električnog SUV-a NIO ET7 u objavi na društvenoj mreži.

Chang je također rekao u utorak da sustavi u svim automobilima koje je do sada kupio nisu prepoznali njegove oči. Na službenom profilu Weibo profilu tvrtke XPeng objavljeno je u utorak da je tvrtka primila zahtjeva za optimizaciju  i priložena je snimka zaslona chata s Changovom fotografijom.

Chang je rekao da je njegov tim kupio XPeng P7 na kojem mu se pojavljuje upozorenje da je pospan i uključuje klima-uređaj s hladnim zrakom kako bi ga držao budnim.

– Sada sam kupio ET7, ali kad vozim, misli da sam umoran i rastresen – rekao je Chang.