Velike promjene na europskom tržištu: Teslin Model Y najprodavaniji je premium SUV!

Prodano je 41.581 primjeraka Modela Y u prvih šest mjeseci,

Tesla Model Y bio je najprodavaniji premium SUV srednje veličine u Europi u prvoj polovici godine, pobijedivši njemačke konkurente, uključujući bivšeg lidera u segmentu, Mercedes-Benz GLC.

Rast prodaje električnog Modela Y, koji se isporučuje iz Tesline nove tvornice u blizini Berlina i pogona u Šangaju u Kini, bio je toliko snažan da bi ovaj model mogao nadmašiti Audi A3 do kraja godine i postati najprodavaniji premium model u Europi, najavljuje Automotive News Europe, prema podacima Dataforcea.

Teslin električni SUV raste na ljestvici prodaje otkako je prošle godine počelo njegovo postupno uvođenje na europsko tržište. Model Y bio je najprodavaniji u Norveškoj u prvih šest mjeseci, dok je u lipnju bio na vrhu ljestvice prodaje u Švedskoj i završio na 2. mjestu u ukupnom poretku u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prodano je 41.581 primjeraka Modela Y u prvih šest mjeseci, a drugoplasirani je Mercedes GLC (40.554), prema Dataforceovim preliminarnim paneuropskim podacima, koji isključuju informacije s tržišta Finske i Portugala. BMW X3 bio je treći s 31.138, a Volvo XC60 četvrti s 27.836 prodanih primjeraka.