Mini policijski radar s okom sokolovim: Vidi prebrze vozače i na 1200 metara!

Trucam II, koji je proizvela španjolska kompanija Tradesegur, sličan je laserskom pištolju, s dimenzijama koje omogućuju transport u spremištima patrolnih motocikala

Novi radari stižu na ceste, a izabrali smo jedan koji se doima poput superuređaja za hvatanje prebrzih vozača. Zove se Trucam II, iznimno je malih dimenzija te ga je lako postaviti. Upravo zbog svoje veličine, ovi radari su učinkovito oružje protiv prebrze vožnje.

Trucam II, koji je proizvela španjolska kompanija Tradesegur, sličan je laserskom pištolju, s dimenzijama koje omogućuju transport u spremištima patrolnih motocikala. Na taj način s njima policija može pristupiti mjestima gdje automobili nailaze na veće poteškoće te diskretno uspostaviti kontrolu brzine.

 

Novi radari ne ističu se samo veličinom. Napredna tehnologija omogućuje Trucamu II, na primjer, maksimalni domet od 1200 metara i dobivanje kristalno jasnih slika na udaljenosti od 150 metara. Sposobni su bilježiti brzinu sprijeda i straga.

Zahvaljujući ugrađenom infracrvenom svjetlu (koje osvjetljava cestu kada radar otkrije prekoračenje brzine) spremni su za noćne zadatke policijskog nadzora, izvještava Servei Català de Trànsit. Katalonska policija ima sedam uređaja, a uskoro će dodati još tri jedinice. Također, koristi ga i britanska policija. Zbog svojih karakteristika i lakoće transporta Truecam se može smatrati mobilnim radarom, ali mjeri brzinu samo iz statične pozicije.

Radari Trucam II spremni su za provođenje selektivne kontrole brzine i mogu detektirati samo neke tipove vozila, ako je to interes policije (motocikle, na primjer) ili vozia s definiranim ograničenjem brzine, poput autobusa ili kamiona.