Zanimljiv prijedlog: Posebna vozačka dozvola za one koji upravljaju sportskim automobilima?

Daljnje mjere uključuju zabranu isključivanja kontrole proklizavanja u vozilima velike snage

Vlada Južne Australije najavljuje velike reforme politike sigurnosti na cestama nakon jednog sudskog slučaja, izvještava ABC News. Moguće reforme uključuju posebnu dozvolu za one koji žele voziti vozila veće snage. Takvi zakoni već su na snazi ​​u mnogim australskim državama za privremene vozače i vozače motocikala. Daljnje mjere uključuju zabranu isključivanja kontrole proklizavanja u vozilima velike snage. Također postoji pritisak da se pooštre zabrane vožnje za vozače optužene za nesreće sa smrtno stradalima.

Ovaj potez dolazi nakon kontroverznog lokalnog sudskog postupka povezanog sa smrtonosnom nesrećom 2019. U incidentu je 15-godišnja Sophia Naismith tragično poginula kada ju je udario Lamborghini Huracan, koji je vozio Alexander Campbell. Vozač je izgubio kontrolu i Huracan (na slici) se popeo na pješačku stazu i zabio se u prednji dio kineskog restorana, ubivši Naismith i pritom teško ranivši još jednog.

Prošli tjedan, Campell je oslobođen optužbi za smrt zbog opasne vožnje jer se nagodio sa sudom i izjasnio krivim za lakši prekršaj vožnje bez pažnje. Presuda je izazvala brzu reakciju zajednice, obitelj Sophije Naismith počela se snažno zalagati za reformu. Sada je lokalna vlada krenula u akciju.