Na dnu mora 8K: Pogledajte nove, najkvalitetnije snimke legendarnog Titanica!

Dosad nitko nije uspio snimiti ovu razinu detalja

OceanGate Expeditions, tvrtka koja vodi turiste u podmornicama do mjesta brodoloma i podvodnih kanjona, podijelila je jednominutnu snimku potonulog broda, prvi i jedini 8k video na svijetu potopljene olupine, snimljene s dosad neviđenim  detaljima.

Za ovu ekspediciju na Titanic, koja se održala tijekom ovog ljeta i imala je i komercijalni karakter, putnici su trebali izdvojiti 250.000 dolara kako bi ih podmornica spustila na otprilike 3.8 km dubine do mjesta gdje olupina leži na morskom dnu.

– Nevjerojatni detalji u 8K snimci pomoći će našem timu znanstvenika i pomorskih arheologa da preciznije okarakteriziraju propadanje Titanica. Ova 8K snimka omogućit će nam zumiranje, ali još će imati 4K kvalitetu što je ključno za velike zaslone – rekao je u izjavi Stockton Rush, predsjednik OceanGate Expeditions.

Rory Golden, stručnjak za Titanic iz OceanGate Expeditions i veteran ronioc s Titanica koji je bio na podmornici, rekao je da nikada nije vidio ime proizvođača sidra, Noah Hingley & Sons Ltd., na lijevom sidru.

– Proučavao sam olupinu desetljećima i dosad nisam vidio ovu razinu detalja.