Nije nikada isplovio: Najveći kruzer na svijetu Global Dream II bit će pretvoren u staro željezo!

Premda je njegova izgradnja koštala oko 1,4 milijarde dolara, očito je ipak predodređen da postane smeće

Ovaj brod, koji je trebao postati najveći svjetski kruzer bit će rashodovan i prije nego što je uopće imao priliku krenuti na svoje prvo putovanje. Global Dream II trebao je primati 9000 putnika, a vlasnik je propala tvrtka iz Hong Konga Genting. Cijena broda je gotovo 1,4 milijarde dolara, a njemačko brodogradilište MV Werften trebalo je provesti radove. Nažalost u krivo vrijeme jer bio je pri kraju izgradnje kada je Genting početkom ove godine otišao u stečaj.

Otkako se to dogodilo, niti jedan kupac nije došao kupiti grdosiju od 20 paluba i dugu 342 metra. To znači da sada ide u otpad. Brod je trebao imai vodeni park i kino.

Trenutno su dva broda pohranjena u njemačkom brodogradilištu u Wismaru (Global Dream I i II). No to će se brodogradilište uskoro koristiti za izgradnju vojnih plovila, a to znači da Global Dreamsi  moraju nestati do kraja sljedeće godine ako ne pronađu kupca. Čini se da je kupac za Global Dream I ipak pronađen, ali II definitivno ide u rezalište.

Sve to se događa jer je pandemija pogodila globalnu industriju putovanja te dovela do zaustavljanja proizvodnje u brodogradilištima koja grade brodove za krstarenje.