Michelinova guma koja nije punjena zrakom: Proveden je prvi test na javnim prometnicama!

Michelin je potvordio da će guma na tržište 2024. godine

Proizvođač guma, Michelin, radi na gumama otpornima na bušenje od 2005. godine i pibližava se trenutku kada će njegove gume koje nisu punjene zrakom ići u proizvodnju. Tvrtka je po prvi put testirala svoje nove gume na električnom vozilu, Miniju Electric i to u javnosti.

Jedinstveni sustav guma otporan na probijanje (Uptis) je pneumatska guma koja, zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, ne zahtijeva punjenje zrakom, niti se također buši.

Uptis kombinira aluminijski kotač i ima fleksibilnu nosivu strukturu izrađenu od plastike ojačane staklenim vlaknima (GFRP). Tvrtka je uvjerena da s ovim dizajnom može nastaviti pružati performanse konvencionalnih Michelinovih guma.

Michelin je nedavno prvi put testirao gume na javnim prometnicama i čak je pozvao ograničen broj ljudi na probnu vožnju.

Cyrille Roget, direktorica za odnose s javnošću Michelina, rekla je:

– To je za nas bilo iznimno iskustvo, a naše najveće zadovoljstvo stiglo je na kraju demonstracija kada su naši putnici, koji su u početku bili malo oprezni, rekli da ne osjećaju nikakvu razliku u usporedbi s konvencionalnim gumama.

Michelin je potvordio da će guma na tržište 2024. godine.