Pronašli smo rekordera: Jedan proizvođač daje 10 godina i milijun kilometara jamstva za svoje vozilo!

Ovo jamstvo očekivano je Cheryjevo glavno oružje za uvjeravanje potencijalnih kupaca u kupnju njihovih proizvoda

U skoroj budućnosti kineski Chery će službeno plasirati dva svoja proizvoda u Indoneziji, Tiggo 7 Pro (klasa VW Tiguana) i Tiggo 8 Pro, a oba vozila dobit će prilično dugo jamstveno razdoblje na motor od 10 godina ili ekvivalent od 1.000.000 kilometara. Dakle, imamo rekordera jer se još nitko nije odvažio biti toliko hrabar.

– Jedna od Cheryjevih prednosti je tim za istraživanje i razvoj koji je u stanju razviti vlastitu tehnologiju motora za Cheryjeve proizvode, tako da performanse vozila postaju snažne i imaju visoku izdržljivost. Kao automobilska marka koja nudi vrhunske proizvode, ovo jamstvo za motor od 10 godina ili 1.000.000 km oblik je vrhunske usluge koju želimo pružiti našim potrošačima – rekao je Tao Yong, direktor u PT Chery Sales Indonesia (CSI).

Inače, motor je 1,5-litreni turbobenzinac sa 150 KS, a neovisni izvještaju kažu da je vozilo kvalitetno, ali da je sklono većoj potrošnji goriva (više do 11 litara u gradu). Ovo jamstvo također je (očekivano) Cheryjevo glavno oružje za uvjeravanje potencijalnih kupaca u njihove proizvode. Hoće li Cherry financijski požaliti zbog ovakve odluke? Ako deset godina zadržite vozilo u ovlaštenoj servisnoj mreži i pritom dobro zaradite na održavanju, možda je ovo zapravo odličan poslovni potez. Obzirom da je jamstvo samo za motor, vjerojatno se nadaju da će u Cherryju biti drugih popravaka koje će dobro naplatiti.