Otkrivena je nova generacija Honde Accord: Nažalost nećemo je voziti!

Tu je tradcionalni 1,5 turbo s CVT mjenjačem i 195 KS, a tko želi malo više, moći će izbrati hibirdnu verziju baziranu na dvolitrenom benzincu sa Atkinsonovim ciklusom

Pad tržišta limuzina srednje klase i sve stroži ekološki propisi presudili su Hondi Accord u Europi, koja već dugo nije prisutna na našem tržištu. Osma i deveta generacija sportske limuzine i karavana bili su posebno popularni u Hrvatskoj, a od 2017. godine traje suša, koja će se, očigledno, nastaviti unedogled. No Accord živi na drugim tržištima, a upravo je predstavljena 11. generacija u SAD-u, koja izgleda – odlično.

Model za ovu modernu skulpturu očigledno je bio manji Civic, a isto se odnosi i na unutrašnjost, koja je vrlo slična kompaktu. Identična je digitalna instrumenta ploča, kao i 12,3-inčni infotainment sustav. U Americi su opcije s internetom raznolikije pa pomoću navedenog sustava možete pristupiti svim Googleovim uslugama. U najvišoj razini opreme Touring dolazi i audio sustav Bose s 12 zvučnika.

Što se motora tiče, tu je tradcionalni 1,5 turbo s CVT mjenjačem i 195 KS, a tko želi malo više, moći će izbrati hibirdnu verziju baziranu na dvolitrenom benzincu sa Atkinsonovim ciklusom te dva elektromotora za ukupnih 212 KS.

Ovjes je, naravno, neovisan na sva četiri kotača. Uz Toyotu Camry, Honda Accord je najprodavanija limuzina na američkom tržištu.