Apokaliptični prizor na cesti: Tesla će pomoći kineskim vlastima u istrazi nakon što je Model Y jurio ulicom i usmrtio dvoje ljudi!

Izvještaj Jimu Newsa sugerira da policija grada Chaozhoua još nije identificirala uzrok incidenta

Proizvođač električnih automobila Tesla je najavio da će surađivati i pomoći kineskoj policiji u istrazi teške nesreće u kojoj je sudjelovao Model Y. Lokalni mediji javljaju da su dvije osobe poginule, a tri ozlijeđene u neobičnoj nesreći koja se dogodila 5. studenoga u kineskoj južnoj pokrajini Guangdong, kada je vozač navodno izgubio kontrolu nad električnim vozilom.

Video u nastavku (upozorenje na šokantne scene) prikazuje Model Y koji usporava kako bi se parkirao te je potom iznenada počeo ubrzavati. Čini se da vozač pokušava izbjeći motocikliste na ulici dok nastavlja ubrzavati. Međutim, kako Tesla ubrzava, udara biciklista i druga vozila, te se na kraju žestoko zabija u zgradu.

Izvještaj Jimu Newsa sugerira da policija grada Chaozhoua još nije identificirala uzrok incidenta. Međutim, neimenovani član obitelji 55-godišnjeg vozača rekao je da je došlo do problema s papučicom kočnice. Je li baš tako ili nije – pokazat će istraga. Podsjećamo, neke scene su šokantne, video pogledajte ovdje.