Nema jurnjave: Crkva u Njemačkoj je propisala svojim djelatnicima ograničenje brzine na Autobahnu!

Protestantska Evangelička crkva u Njemačkoj podržava i političke napore za što prije uvođenje općeg ograničenja brzine na njemačkim autocestama

Najviše 100 km/h na autocestama i najviše 80 km/h na magistralnim cestama – svi zaposlenici Evangeličke crkve u Njemačkoj (EKD) sada bi se trebali pridržavati ovih ograničenja brzine kada su na službenim putovanjima, piše Spiegel Online.

Protestantska Evangelička crkva u Njemačkoj podržava i političke napore za što prije uvođenje (sve)općeg ograničenja brzine na njemačkim autocestama. Ograničenje bi trebalo biti 120 km/h. Kao što znate, danas se na nekim dionicama vozi bez ograničenja, a na nekima su ograničenja od 130 km/h.

Nema jurnjave: Crkva u Njemačkoj je propisala svojim djelatnicima ograničenje brzine na Autobahnu!

Evangelička crkva svojom odlukom želi podržati borbu protiv klimatskih promjena. Na konferenciju u istočnonjemačkom Magdeburgu, gdje se sinoda crkve bavila temom klimatskih promjena, pozvan je i jedan klimatski aktivist. Sa stajališta predsjednice sinode Anna-Nicole Heinrich (26), protestantske zajednice trebale bi se povezati s klimatskim pokretom i ojačati ih kao partnere. No ne misle svi isto, predsjednica Vijeća EKD-a Annette Kurschus (59) upozorila je članove da crkva previše maše kažiprstom i izigrava moraliste.