Koordinirana akcija: Klimatski gerilci u jednoj noći ispuhali su gume na čak 900 SUV-ova u Europi i SAD-u!

Koordinatori kampanje tvrde da su pristaše pokreta dosad ispuhali gume na više od 10.000 vozila u gradovima diljem svijeta

Gerilski klimatski aktivisti Tire Extinguishers objavili su rezultate svoje najveće akcije protiv SUV vozila s 900 vozila na meti u više država.

– Sinoć (navečer u ponedjeljak 28. studenog i rano ujutro u utorak 29. studenog), građani u osam zemalja ispuhali su gume na gotovo 900 SUV-ova koji zagađuju okoliš – objavila je aktivistička skupina u izjavi, pieš The Guardian.

Najnovije priopćenje Tire Extinguishersa sugerira da je njihova kampanja protiv urbanih vlasnika vozila SUV-ova još uvijek aktivna, gotovo devet mjeseci nakon prvih izvještja o akcijama u Velikoj Britaniji. Pozvali su na zabranu SUV vozila u urbanim sredinama kao najvećih zagađivača. Tijekom noći gerilci su poduzeli akciju u Amsterdamu i Enschedeu u Nizozemskoj, Parizu i Lyonu u Francuskoj, Berlinu, Bonnu, Essenu, Hannoveru i Saarbrückenu u Njemačkoj, Bristolu, Leedsu, Londonu i Dundeeju u Velikoj Britaniji, Malmöu u Švedskoj, Innsbrucku u Austriji, Zurichu i Winterthuru u Švicarskoj, te New Yorku u SAD-u.

Prije ovoga, najveća akcija bila je u rujnu kada su ispuhane gume na 600 vozila u devet zemalja. Koordinatori kampanje tvrde da su pristaše pokreta dosad ispuhali gume na više od 10.000 vozila u gradovima diljem svijeta. Osnovana u ožujku, skupina Tire Extinguishers kritizirala je vlasnike SUV-ova da se razmeću jer su bogati i da su zaslužni za nepotrebne emisije štetnih plinova. Kampanja pruža online upute za pristaše koji žele krenuti u sabotažne akcije. Naglašava se da treba staviti leću ili neku drugu mehunarku u ventil gume…