Toyotin direktor: Tiha većina ljudi u autoindustriji dovodi u pitanje isključivo električnu budućnost!

Toyoda je rekao za The Wall Street Journal da su alternative električnim vozilima počele dobivati topliji prijem među vladinim dužnosnicima

Od svih velikih proizvođača automobila, Toyota je možda i najskromnija po pitanju implementacije električnih vozila. Kreće se, ali polako. U javnosti se stvara uvjerenje da Toyota i nije previše zagrijana za električnu mobilnost, premda najavaljuje niz modela na struju, ali postoji i pozadina, koja nije samo slobodno uvjerenje vanjskih promatrača. Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju jesu li električna vozila jedini put naprijed.

U razgovoru s novinarima Toyoda je još jednom ponovio svoje uvjerenje da je najbolji put naprijed razvoj niza različitih tehnologija pogonskih sklopova, uključujući hibride, plug-in hibride, vozila na vodik i električna vozila. To se događa unatoč činjenici da su se mnogi od najvećih svjetskih proizvođača automobila već obvezali na potpuno električnu budućnost. Mišljenja je da igranje na samo jednu kartu nije dobro. Toyoda je rekao za The Wall Street Journal da su alternative električnim vozilima počele dobivati topliji prijem među vladinim dužnosnicima i medijima.

– Prije dvije godine bio sam jedina osoba koja je davala takve izjave – primijetio je Toyoda.