‘Zvijer’ prelazi na struju? Američki predsjednik razmišlja o novom službenom vozilu!

Joe Biden je nekoliko puta rekao da na području električnih vozila želi pobijediti u konkurenciji s Kinom

Tajnica za tisak Bijele kuće Jen Psaki rekla je novinarima da predsjednik Joe Biden želi što prije električne automobile u svojoj floti.

– To je sigurno nešto o čemu je predsjednik govorio. To je doista jedan od njegovih ciljeva – rekla je Jen Psaki. Naglasila je da se razmišlja o elektrifikaciji predsjedničkog automobila, Zvijeri ili The Beasta, koji je sada dizelaš. Konstruiranje električnog predsjedničkog automobila bit će veliki izazov. Limuzina je najteže oklopljeni putnički automobil na svijetu. To mu podiže masu na više od osam tona. Da bi dobio dovoljan električni domet, predsjednički automobil trebao bi biti ogroman paket baterija – ako se i pronađe dovoljno prostora za ugradnju. Inače, Zvijer je nastala na podvozju pick-upa, a za proizvodnju je zadužen General Motors.

Biden je nekoliko puta rekao da na području električnih vozila želi pobijediti u konkurenciji s Kinom. Uznemiren je što se 80 posto proizvodnih kapaciteta baterija sada nalazi u Kini. Ekspanzija električnih automobila dio je njegove gospodarsko-energetske strategije.