‘Malo’ snažniji od GTI-ja: Netko je u Volkswagen Golf I ugradio dva V6 motora s turbo punjačima!

Na dinamometru je automobil ukupno došao do 536 konjskih snaga i 800 Nm okretnog momenta

Willem Jacobus iz Južne Afrike od svog je Volkswagen Golfa Mk1 iz 1979., stvorio supersportski automobil. Sprijeda je ugradio Volkswagenov VR6 motor, koji pokreće prednje kotače putem standardnog petstupanjskog ručnog mjenjača. Taj je motor zamijenio originalni 1,1-litreni četverocilindraš. Ali Jacobus to nije bilo dovoljno pa je dodaa još jedan VR6 motor. Stoga je naručio još jedan motor, nosače motora i još jedan mjenjač, i sve to ugradio u stražnji dio automobila.

Drugi 2,8-litreni V6 motor pokreće stražnje kotače, ali s oba motora se upravlja putem iste papučice gasa i s istim prijenosom.

Jacobusu niti to nije bilo dovoljno. Zaključio je da mu treba još više snage, te je oba VR6 motora opremio turbopunjačima. Nakon što je automobil stavio na dinamometar ukupno je došao do 536 konjskih snaga i 800 Nm okretnog momenta. Jacobus je podesio automobil da počinje ubrzanje s prednjim motorom, a snaga stražnjeg motora razvija se postupno. To sprječava da stražnji dio bude preopterećen snagom i da auto ne preupravlja.

Kreiranje ovakvog automobila zaslužuje ozbiljno umijeće i zato treba pohvaliti Jacobusa.