Vozača Tesle progonila policija na Autobahnu: Petanest minuta spavao je za upravljačem dok je auto jurio na Autopilotu!

Vozaču u Njemačkoj oduzeta je dozvola nakon što je uključio Autopilot svoje Tesle i spavao za volanom, što je dovelo i do policijske potjere

Prema izvještaju bavarske policije, 29. prosinca oko podneva po lokalnom vremenu, policajci su vidjeli Teslu kako napušta Bamberg u Njemačkoj i putuje autocestom prema Bayreuthu. Policajci su zatim pokušali zaustaviti Teslu, ali nisu uspijevali. Službenici kažu da se automobil kretao oko 110 km/h te da nije usporio niti ubrzao tijekom pokušaja zaustavljanja.

Policajci su zatim prišli do prozora na vozačevoj strani Tesle i promatrali vozača te su vidjeli da sjedi s spuštenim rukama i zatvorenih očiju.

– To je pojačalo sumnju da je prepustio kontrolu Autopilotu i zaspao – tvrde istražitelji.

Nakon još 15 minuta potjere, vozač se napokon probudio i poslušao naredbu policije da stane. Prema daljnjim istraživanjima, vozač je stavio takozvani uteg za volan. Takav uređaj glumi da je vaša ruka na upravljaču kako bi prevario sigurnosni sustav vozila.

Potpuno autonomna vožnja zabranjena je za vozače privatnih automobila u Njemačkoj, koji moraju uvijek imati kontrolu pa je ovaj vozač ostao bez vozačke dozvole.