Najkompleksniji kružni tok: Može li ga Tesla prijeći na funkciji Autopilot?!

Unatoč oglašavanoj ideji da Autopilot može mnogo toga, pogotovo nakon nedavnog obnavljanja softvera, već nakon približavanja kružnom toku upravljanje je prepustio vozaču...

Pisali smo o kružnom toku u engleskom Swindonu, koji su njegovi tvorci nazvali ‘magičnim’, a s magijom nema puno veze jer se u tom kompleksu nalazi ukupno pet manjih i jedan veliki kružni tok koji mogu dešifrirati samo mještani.

Jedan vozač Tesle Modela 3 odlučio je testirati sustav aktivne pomoći vozaču Autopilot u tom spletu kružnih tokova i vidjeti hoće li ga vozilo proći bez ljudske pomoći.

Možda i ovaj ekstreman primjer najbolje pokazuje koliko je automatizacija još limitirana. Naime, unatoč oglašavanoj ideji da Autopilot može mnogo toga, pogotovo nakon nedavnog obnavljanja softvera, već nakon približavanja kružnom toku upravljanje je prepustio vozaču… No, umjetnoj inteligenciji treba oprostiti – ni ljudima nije lako kad naiđu na zagonetku u Swindonu.

Inače, vozaču koji je sve snimio stigla je i poruka lokalne policije da ne eksperimentira u prometu – premda je to činio u nedjelju u pet ujutro – jer će biti kažnjen.