Dolaze nam i grijani sigurnosni pojasevi: Za jadan tip automobila oni će biti iznimno korisna opcija!

Lokalnim grijanjem putnika u vozilu ZF vjeruje da može povećati domet vozila za 15%, izbjegavajući trošenje energije za grijanje cijele kabine

Nazvan je toplinski pojas, i ZF-ov najnoviji izum pruža vozačima i putnicima novu opciju grijanja u hladnim zimskim danima. Možda se pitate čemu grijani pojasevi? Kabina se ionako grije, a jedna traka koja ide preko vašeg tijela možda je samo nepotreban dodatak. Grijani pojas ima ima cilj produžiti domet vožnje električnih vozila po hladnom vremenu.

Ideja ZF-a je prilično jednostavna, a to je –  izbjeći potrebu za grijanjem i održavanjem više temperature u cijelom automobilu tako da se umjesto toga fokusirate na grijanje tijela putnika. ZF-ovi inženjeri vjeruju da će putnici izbjegavati pretjerano zagrijavanje cijele kabine, posebno u kombinaciji s grijanim upravljačem i grijanim sjedalima. Unutar sigurnosnih pojaseva nalaze se sitni elementi koji se nazivaju grijaći vodiči. Ovi su vodiči utkani kroz zaštitnu traku slično kao na električnoj deki.

Lokaliziranim grijanjem putnika u vozilu ZF vjeruje da može povećati domet vozila za 15%, izbjegavajući trošenje energije za grijanje cijele kabine. Jedno pitanje za ZF: kako ćemo ugrijati noge dok vozimo (električni) automobil?