Vozač pomislio da je Fiat 500 tramvaj, pa zaglavio na pruzi, ispred tunela!

Vozač malog osobnog automobila koristio je tračnice tramvaja kao traku za automobile i pokrenuo veliku akciju cijele vatrogasne brigad

Mnogi vozači sa zavišću često gledaju u slobodnu tramvajsku traku u gustoj gradskoj gužvi. Tko je ponekad ne bi želio iskoristiti? Vozač Fiata očito je podlegao tome te vozio tračnicama sve dok se nije zaglavio na ulasku u željeznički tunel. Je li vozač Fiata u njemačkom Ludwigshafenu namjerno prešao u tramvajsku traku, krivo protumačio svoj navigacijski sustav ili jednostavno nije obratio pažnju, nije nam poznato. No, posljedice su nam poznate. Nakon što je Fiat 500, dobrih 250 metara, tutnjao po tračnicama, mali je automobil zaglavio na ulasku u tramvajski tunel.

Točnije, na podzemnoj stanici LU Rathaus gdje se dogodio ovaj događaj. Zbog njega je ubrzo stiglo šest vozila vatrogasne postrojbe Ludwigshafena, kao i čak 17 pripadnika službe pomoći na cesti koji su podržali akciju s tehničkom opremom. Fiat je podignut uz pomoć alata za podizanje, zatim je osiguran i postavljen na dostavljeni kamion prijevozničke tvrtke, stoji u izvješću vatrogasne brigade.

“Tijekom petosatne akcije svi koji su sudjelovali, uključujući vozača, ostali su neozlijeđeni” – navode iz vatrogasne brigade.  Lijepo, ali vjerojatno nisu sačuvani živci vozača tramvaja i putnika, kojima je traka bila blokirana i koji su vjerojatno zavidno gledali u onu automobilsku.