Tvrde da nije zapaljiva: Kinezi kreću s proizvodnjom nove baterije za električne automobile!

Baterija Blade prošla je ekstremne uvjete testiranja, kao što je gnječenje, savijanje, zagrijavanje u peći na 300°C te test prepunjenosti

Veliki kineski koncern BYD kreće s proizvodnjom nove gneracije baterija, nazvane Blade Battery, za koju se tvrdi da će promijeniti standarde sigurnosti električnih automobila. Prema South China Morning Postu uskoro kreće gradnja tvornice u Zhengzhou u kojoj će se proizvoditi nova baterija. BYD je razvijao bateriju Blade tijekom proteklih nekoliko godina. Pojedinačne ćelije su raspoređene zajedno u nizu i zatim umetnute u bateriju. Zbog optimizirane strukture paketa baterija, iskoristivost prostora povećana je za više od 50% u usporedbi s konvencionalnim baterijama.

Baterija Blade (litij-željezo-fosfat) prošla je ekstremne uvjete testiranja, kao što je gnječenje, savijanje, zagrijavanje u peći na 300°C te test prepunjenosti. Ništa od toga nije rezultiralo požarom ili eksplozijom. He Long, potpredsjednik BYD-a i predsjednik FinDreams Battery Co., Ltd., opisao je prednosti Blade baterije, uključujući sporo oslobađanje topline i nisku toplinu, kao i sposobnost da ne oslobađa kisik tijekom kvarova ili se lako zapali.

Kao jedan od kupaca novih baterija spominje se i Tesla…