Policijski Lamborghini u plemenitoj misiji: Brzih 700 km za prijevoz organa za transplantaciju!

Prednji prtljažnik Lamborghinija opremljen je posebnom rashladnom opremom za hitan transport organa za transplantaciju

Talijanski policijski Lamborghini Huracan izgleda opasno, ali ispod njegove grube vanjštine kriju se vrijedna oprema i iskustvo vozača, na korist brojnim talijanskim građanima. Policajci u supersportskom bolidu nedavno su jurili od L’Aquile do Torina, a zadatak je bio prevesti bubreg za transplantaciju. Udaljenost je bila 700 km. Organ je prevezen iz jedne bolnice u drugu za manje od 5 sati. Dragocjenu pošiljku dopremili su službenici prometne policije koji su se ukrcali u patrolno vozilo Lamborghini Huracan i krenuli na spasonosno putovanje iz bolnice San Salvatore u L’Aquili.

Dionicu od 700 km vozač je prešao za 4 sata i 45 minuta što je rezultiralo prosječnom brzinom od 150 km/h, a to je sjajan rezultat, posebno kada se zna da je Huracan koristio javne ceste tijekom prometnog dana. Ipak, treba uzeti u obzir da se radi o policijskom vozilu koje je jurilo ‘pod rotirkama’. Takva jurnjava vam/nam ne bi trebala biti na pameti u svakodnevnom prometu.

Na kraju, transplantacija je bila uspješna. Ovaj Huracan je obavio više od 200 prijevoznih usluga u sklopu sustava doniranja organa.

Prednji prtljažnik Lamborghinija opremljen je posebnom rashladnom opremom za hitan transport organa za transplantaciju. Specijalni policijski automobil, koji je donacija Automobili Lamborghini S.p.A., opremljen je i defibrilatorom za hitne slučajeve. Superautomobil je također sudjelovao na više od 1500 edukativnih skupova o sigurnosti na cestama za širenje kulture sigurne vožnje.