Odlična funkcija: Kako je Apple Watch spasio vozača i dvoje putnika u jednom automobilu?!

Senzor sudara na Apple Watchu jednog od putnika prijavio je lokaciju automobila integriranom kontrolnom centru u Straubingu

Već je nekoliko izvještaja u kojima se spominje da je senzor sudara u novom Apple Watchu (pametni sat) spasio unesrećene, odnosno ubrzao izlazak hitnih službi automatskim pozivom, odnosno slanjem koordinata nesreće. Uglavnom su iz SAD-a, a sada se jedan takav slučaj dogodio iu Njemačkoj, odnosno Bavarskoj. Senzor sudara na Apple Watchu upozorio spasilačke službe nakon prometne nesreće u kojoj su sudjelovali vozač i dvoje putnika. Vozilo je oko 2 sata iza ponoći sletjelo s kolnika u četvrti Straubing-Bogen, prešlo preko zaštitne ograde i palo niz nasip te sletjelo u grmlje gdje se nije moglo vidjeti s ceste.

Kako javlja mittelbayerische.de, senzor sudara na Apple Watchu jednog od putnika prijavio je lokaciju automobila integriranom kontrolnom centru u Straubingu, koji je upozorio lokalne hitne službe. Ekipe četiri vozila hitne pomoći, među kojima i tri liječnika hitne pomoći, oslobodile su mladiće iz vozila. Redom su imali teške ozljede, ali su na vrijeme prevezeni u bolnicu.