Samo u Kini: Za sedam tisuća eura mogu se kupiti kopije supersportskih Lamborghinija, Bugattija…

Kina ima već mnogo respektabilnih proizvođača automobila, ali ima i onih koji kao da se dobro zezaju

Znate Kineze, pošaljite im bilo što i kopirat će to. Doduše, ponekad se čini kao da su za neke replike ovlastili specijalni dizajnersko-konstrukcijski tim najlošijih učenika na satu likovnog odgoja u nekoj osnovnoj školi, ali nije važno. Najbitnije je da se radi pa makar i loše. Kina ima već mnogo respektabilnih proizvođača automobila, ali ima i onih koji kao da se dobro zezaju.

Main New Energy prodaje nekoliko modela koje bismo mogli nazvati parodijom na europske spupersportske i hipersportske automobile. Svi su ispod oklopa isti, odnosno imaju isti motor, bateriju i unutrašnjost. Pokreće ih električni motor od 5,5 KS (stražnji pogon) i omogućuje im postizanje najveće brzine od 50 km/h.

Baterija od 7,2 kWh službeno im omogućuje domet između 120 i 150 km s jednim punjenjem. Dimenzije različitih vozila također su identične, svi automobili dugački su 405 cm, +/- par milimetara.

Sada dolazimo do mogućnosti izbora, a one u doista šarolike – možete izbrati dizajn po uzoru na Audi A8, Bugatti Chiron, Lamborghini Mucielago/Gallardo, Pagani… Na ovim fotografijama se vidi da su automobili skladni poput dizača utega u najtežoj kategoriji u društvu balerina.

Proporcije su grozne, ali kupaca ima. Možda ih privlači dizajn, a možda i cijena, koja je oko 7000 eura. Sve automobili u drugom redu sjedala imaju klupu. Doista, klupu, pravu klupu.