Navjerojatno, ali istinito: Ostavke u španjolskom ministarstvu jer su naručili vlakove koji su preveliki za tunele!

Sada je na redu španjolska vlada koja mora pronaći soluciju za ovu neugodnu situaciju

Španjolski državni tajnik za promet i direktor državne željezničke kompanije podnijeli su ostavku zbog kontinuiranih kritika javnosti i političara nakon što se pokazalo da su deseci novih vlakova naručenih za dvije sjeverne španjolske regije preveliki da bi mogli proći kroz neke tunele, javlja The Guardian. Prije tri godine, državni željeznički operater Renfe najavio je planove za modernizaciju voznog parka uskotračnih prigradskih vlakova i vlakova za srednje pruge u Asturiji i Kantabriji. No prošlog je mjeseca otkriveno da bi vlakovi koji se grade prema ugovoru vrijednom 258 milijuna eura (227,5 milijuna funti) mogli biti preširoki za prolazak kroz neke od tunela u dvije regije.

– Od trenutka kada sam saznala za ovu grešku, učinila sam sve što sam mogla da saznam što se dogodilo i pronađem rješenje – rekla je španjolska ministrica prometa Raquel Sánchez novinarima nakon sastanka s Revillom i Barbónom u ponedjeljak.

Sada je na redu španjolska vlada koja mora pronaći soluciju za ovu neugodnu situaciju. Složit ćete, ovoj slučaj podiže ljestvicu nesposobnosti na razinu svjetskog rekorda.