Volkswagen umiruje zaposlenike: Strah od električne tranzicije liječe posjetom Escape Roomu!

Ima razloga za tjeskobu. Ford je najavio da ukida 3800 radnih mjesta u Njemačkoj zbog prelaska na proizvodnju električnih automobila

Mislim da vam je poprilično jasno zašto u kinima ili na TV-u niste imali priliku gledati njemačku komediju. Nijemci imaju originalan pogled na svijet koji je često smiješan i zabavan poput gljivica na zidu. Njemački korporativni modeli također su nam često nerazumljivi, ali vjerojatno oni bolje znaju. Uostalom, razvijeniji su od nas barem pet puta. Možda će vam se ova vijest činiti čudna, ali tako stvari funkcioniraju sjeverno od nas. Dakle, Volkswagen traži od zaposlenika prijeđu sobe za bijeg (Escape Rooms) s prikladnim igrama i zagonetkama kako bi ublažili tjeskobu koja ih tišti zbog prelaska na električne automobile i posljedičnog straha od gubitka radnih mjesta.

VW će potrošiti 89 milijardi eura na električnu tranziciju do 2026., te koristi projekt eMotionRoom u svom sjedištu u Wolfsburgu kako bi pomogao prebaciti oko 22.000 radnika na proizvodnju električnih vozila. Po četiri zaposlenika trebaju riješiti zagonetke dok se kreću kroz prostore uređene na temu električne energije i baterijske tehnologije, krećući se od dnevne sobe iz 1860-ih do današnjih i budućih scenarija koji zahtijevaju tehničke vještine za razbijanje kodova i pronalaženje tragova u ormarićima. Kao što se vidi na fotografiji, sobe za bijeg djeluju. Ali, ovi nasmiješeni ljudi ipak su direktori, a oni znaju kakva ih sudbina čeka jer sami pišu pravila.

Razloga za tjeskobu definitivno ima jer električna tranzicija zahtijeva manje radnika. Ford je, na primjer, najavio da ukida 3800 radnih mjesta u Njemačkoj zbog prelaska na proizvodnju električnih automobila.